GELLAK:
Gellak lijkt op nagellak maar is veel sterker en blijft langer mooi. Het aanbrengen van gellak gebeurt in verschillende lagen. Een basecoat om je nagels te beschermen, een rubbercoat om je nagels te verstevigen, colorgel om je nagels een mooi kleurtje te geven en daarna  nog een topcoat.

Door de vele lagen kan gellak niet zo makkelijk stukjes kleur verliezen, dit in tegenstelling tot een gewone nagellak.

Gellak is afweekbaar met aceton en dus snel en makkelijk verwijderbaar.Ook kan dit snel verwijderd worden met behulp van een nagelfrees.

De kleur blijft van 2 tot 3 weken perfect op de handen, op de teennagels blijft gellak zelfs 6 tot 8 weken mooi.

 

Wat kiezen we het beste, acryl of gelnagels

HET ZETTEN VAN ACRYLNAGELS

Acrylnagels worden gebruikt voor het verstevigen en verlengen van de natuurlijke nagels. De acryl bestaat uit een mengsel van poeder en vloeistof dat samen hecht tot een bolletje.

Vooraleer een nagelstyliste acrylnagels zet, worden je handen gedesinfecteerd, je nagelriemen teruggeduwd en je nagel lichtjes gevijld. Vervolgens heb je de keuze tussen een tip of een verwijderbaar sjabloon als verlenging voor je nagel. Als ze de verlenging heeft aangebracht, gaat de nagelstyliste aan de slag met de acryl. Die wordt netjes in de juiste vorm geboetseerd. Door blootstelling aan de buitenlucht hardt de acryl uit. Als de acryl voldoende droog is, worden je nagels gevijld en gepolijst.

VOORDELEN VAN ACRYLNAGELS

 • Acrylnagels zijn enorm stevig.
 • Doordat acrylnagels hard zijn, zijn ze minder kwetsbaar. Hierdoor kunnen ze een lange tijd gedragen worden.

NADELEN VAN ACRYLNAGELS

 • Door de harde materie op de nagels, worden acrylnagels vaak ervaren als dik
 • Doordat de acrylnagel niet flexibel is en dus niet meebuigt, kan bij zwaar stoten de nagel ombuigen en lelijke breuken vertonen. Dit is natuurlijk uitzonderlijk.
 • Acrylnagels hebben weinig glans. Extra nagellak is een must om ze te doen glanzen.
 • Het aanbrengen van acrylnagels brengt penetrante chemische geuren met zich mee. Dit wordt doorgaans als onaangenaam ervaren.

GELNAGELS

Wens je verstevigende gelnagels, dan wordt de gel alleen op de nagels gebracht. Om de nagels te verlengen, wordt er gebruik gemaakt van ofwel de zogenaamde tips of sjablonen. In tegenstelling tot het poederige acryl, is gellak een stroperige substantie die uithardt onder UV-licht.

Als je gelnagels laat plaatsen, worden je nagels eerst schoongemaakt. Vervolgens worden ze vetvrij gemaakt zodat de gel goed kan hechten. Als je een verlenging koos, heb je keuze tussen tips en verwijderbare sjablonen waarop rechtstreeks gebouwd wordt. Als je voor tips kiest, worden deze op je nagels gekleefd en bijgevijld. Nadien wordt de gel in verschillende lagen op de nagel aangebracht. Kies je voor sjablonen, dan maakt de nagelstyliste gebruik van een nagelsjabloon. Deze verlenging vormt zichzelf naar de natuurlijke vorm van je nagel en creëert het gevoel van een natuurlijke verlenging.

De nagelstyliste start altijd met een basislaag, vervolgens volgen er twee kleurlagen en als laatste een toplaag die het geheel beschermt. Tussen de verschillende lagen wordt de gel uitgehard onder een UV-lamp of een gecombineerde LED-CCFL lamp.

VOORDELEN VAN GELNAGELS

 • Gelnagels zijn zacht, buigzaam en flexibel. Hierdoor breken ze minder snel.
 • Diverse mogelijkheden op het vlak van kleur en nail-art.
 • Ze hebben een glanzend oppervlak.
 • Gelnagels zien er natuurlijker uit dan acrylnagels.
 • Tijdens het zetten van gelnagels hangen er minder chemische geurtjes in de lucht.

NADELEN VAN GELNAGELS

 • Gelnagels zijn minder robuust dan acrylnagels en hierdoor vaak ook minder bestand tegen stoten.
 • Tussen de verschillende lagen moet je hand telkens onder de UV-lamp. Bij acrylnagels zit de laag er in één keer op. Al duurt de behandeling ongeveer even lang.

WAT IS DE BESTE KEUZE?

Gelnagels zien er niet enkel natuurlijker uit, ze voelen ook natuurlijker dan acrylnagels doordat ze flexibeler zijn. Daarnaast zijn de mogelijkheden met gelnagels iets uitgebreider dan bij acrylnagels. Natuurlijk verschilt de voorkeur van nagelstyliste tot nagelstyliste, en is zij het die de klant adviseert. Voor nagelbijters word gekozen voor acrylnagels omdat deze steviger zijn.